Відповідно до закону України «Про освіту», постанови Кабінету міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» (зі змінами), наказу Міністерства охорони здоров’я України від 25.09.2020 № 2205 «Про затвердження Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України10.11.2020 за №1111/35394, вимог Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 24.03.2021 № 305   (зі змінами), наказів по гімназії організоване харчування учнів 1-11-х класів, які навчаються очно.

З першого дня очного навчання здійснюється одноразове безоплатне харчування учнів пільгових категорій.

Також загалом до 200 учнів споживають гарячі сніданки та обіди в групі подовженого дня за власні кошти батьків.

Відповідно до  законодавчих та нормативно-правових вимог щодо організації харчування учнів різних вікових груп  у загальноосвітньому навчальному закладі,  адміністрація гімназії здійснює систематичний контроль за станом організації харчування відповідно до режиму і графіка  харчування учнів гімназії.

Громадський інспектор з організації харчування Гончарук Л.В. здійснює щоденний облік безоплатного харчування  дітей пільгових категорій відповідно до нормативних документів. Також здійснює  систематичний контроль за якістю продуктів харчування та продовольчої сировини, що постачається до гімназії,  якістю готової продукції, відповідністю буфетної продукції вимогам Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти.

Заступник директора з АГР Ошейко Л.А. на початку 2023 року передала харчоблок у користування працівникам КП «Промінь». Ошейко Л.А. відповідає за санітарно-гігієнічний стан приміщення харчоблоку, їдальні та дотримання особистої гігієни працівниками, які забезпечують організацію харчування дітей, здійснює контроль за своєчасним проходженням працівниками харчоблоку та технічними працівниками обов’язкових профілактичних медичних оглядів.  Працівники харчоблоку перебувають у підпорядкуванні КП «Промінь».                 

Класні керівники 1-11-х класів проводять санітарно-просвітницьку роботу зі здобувачами освіти та їхніми батьками щодо профілактики гострих кишкових інфекцій, харчових отруєнь та щодо дотримання особистої гігієни.

Працівники КП «Промінь» забезпечують приготування страв відповідно до сезонного мультипрофільного меню та вподобань учнів. Постачання продуктів та сировини для приготування страв здійснюють підприємства, які пройшли вівдповідну сертифікацію і контроль (НАССР). Комісія з бракеражу продуктів харчування та продовольчої сировини працює у складі: Рощенко Т.М., заступника директора з НВР, Гончарук Л.В., громадського інспектора з харчування, Коляди І.В., завідуючої виробництвом, працівником КП «Промінь». Члени комісії оцінюють якість продуктів харчування та продовольчої сировини, які постачають до гімназії, за зовнішнім виглядом, запахом, смаком, кольором, консистенцією тощо, приймали продукти харчування та продовольчу сировину за наявності супровідних документів, що підтверджують їх походження, безпечність і якість та відповідають вимогам державних стандартів.

Щоквартально комісія на чолі із заступником директора з НВР Рощенко Т.М., здійснює моніторинг організації харчування, вивчаючи питання якості постачання продуктів та забезпечення технологічних можливостей харчоблоку, відповідності меню примірному чотиритижневому меню, маси виданої готової продукції, заявленій у меню. Підлягають моніторингу  санітарно-гігієнічний стан харчоблоку та обідньої зали, потреби харчоблоку та їдальні. За результатами буде складено акти.